Mix świeżych ziół we własnej kuchni

Dodawanie świeżych ziół do rozmaitych potraw pozwala uzyskać nie tylko doskonały aromat dań, ale również wzmacnia ich smak i nadaje charakterystyczną nutę niczym najmocniejsze przyprawy. Okazuje się, że nie tylko dania kuchni włoskiej zawierają ogrom ziół, ponieważ w typowej polskiej kuchni również stosuje się je w ogromnej ilości. Jakie świeże zioła warto trzymać w swojej kuchni, aby dodawać je do pysznych potraw każdego dnia? Sprawdź koniecznie już teraz.

 

Zioła idealne do zup

 

Bazylia, koperek, lubczyk, rozmaryn, tymianek czy estragon. Właśnie te zioła są idealne, aby podkreślić unikalny smak i aromat zup. Kup sadzonki ziół i dodawaj je do zupy pomidorowej czy rosołu. Jesteśmy przekonani, że Twoje jedzenie będzie naprawdę pyszne.

 

Zioła do dań obiadowych

 

Wcale nie musisz kupować suszonego oregano, tymianku czy ziół prowansalskich, aby wzmocnić smak ulubionej zapiekanki, spaghetti czy duszonej cielęciny w sosie własnym. Bez problemu możesz nabyć sadzonki ziół w świeżej odsłonie, które smakują o wiele lepiej. Co więcej, wybierając najlepszych dostawców, możesz liczyć na sadzonki z mixem ziół, na przykład do dań kuchni chińskiej, idealne do włoskiej pizzy czy wszelkich makaronów. Dzięki temu w jednej doniczce wyhodujesz cały zestaw niezbędnej “zieleniny”. 

Pamiętaj tylko, że decydując się na hodowanie sadzonek ziół we własnej kuchni, musisz zapewnić im dobre warunki. Ustaw doniczkę z ziołami na parapecie i regularnie je podlewaj. Dzięki temu będziesz cieszyć się wyjątkowym aromatem ziół przez długi czas.